ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Διαδρομές

Ένας όμορφος νόμος στη βορειοδυτική Πελοπόννησο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και είναι θελκτικός όλες τις εποχές του χρόνου. Σε κοντινή απόσταση, μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, είναι μια περιοχή με σημαντική ιστορία από την αρχαιότητα που βαδίζει μέχρι και το Βυζάντιο και την Οθωμανοκρατία. Πρωτεύουσα της είναι η Πάτρα που αποτελεί την 3η μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Καλάβρυτα
Τα γνωστά Καλάβρυτα βρίσκονται στις πρόποδες του όρους Χελμού στο δυτικό τμήμα του Νομού. Η περιήγηση στην πόλη ξεκινά από το Σιδηροδρομικό Σταθμό των Καλαβρύτων όπου εκεί τερματίζει ο Οδοντωτός. Στη Συνέχεια ακολουθώντας τον πεζόδρομο συναντάμε την κεντρική πλατεία με την όμορφη εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου αλλά και το Μουσείο του Ολοκαυτώματος με το άγαλμα της γυναίκας που σέρνει τον νεκρό άνδρα της ύστερα από την βίαιη εισβολή των Γερμανών τον Δεκέμβριο του 1943. Η πόλη των Καλαβρύτων έχει χαρακτηριστεί ως μαρτυρική αφού το 1943 οι Γερμανοί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου αφάνισαν το 50% των αρρένων του Δήμου.

Κάτω Ζαχλωρού Αχαΐας
Παίρνοντας τον οδοντωτό από τα Καλάβρυτα προς Διακοπτό, η πρώτη στάση πραγματοποιείται σε ένα μαγευτικό τοπίο στην Κάτω Ζαχλωρού. Κάτω από τα πλατάνια ξεπροβάλει ο σταθμός του Μέγα Σπηλαίου με διάφορα ταβερνάκια τριγύρω με παραδοσιακές νοστιμιές κάτω από τη σκιά των πλατανιών.

Πλανητέρο Αχαΐας
Ένα μαγευτικό μέρος νότια των Καλαβρύτων κοντά στο δημοφιλές σπήλαιο των Λιμνών. Το Πλανητερο είναι ένα παραδοσιακό χωριό «λουσμένο» από τα πανύψηλα πλατάνια του.

Ρίο
Μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες της Ευρώπης, μια ιδιαίτερη κατασκευή που αξίζει να δεις και να θαυμάσεις. Φυσικά αυτή η εκδρομή θα ήταν ιδανική με την επίσκεψη στο κάστρο του Ρίου που αποτελεί δημοφιλές αξιοθέατο του νομού. Το απόγευμα αξίζει να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα στην παραλία του Αγίου Βασιλείου ή στα μαγαζιά του Ρίου στην οδό Ποσειδώνος.

Παραλία Καλογριάς & Δάσος Στροφυλιάς
Θα το λέγαμε και μια αφρικανική σαβάνα που καταλήγει σε μια «μικρή» Σαχάρα με θέα το Ιόνιο! Τι θα λέγατε για μια βουτιά στην πιο όμορφη παραλία της Αχαΐας, 30 χιλιόμετρα από την Πατρα;

Πεζοπορία στον Ερύμανθο
Αν είστε λάτρης της πεζοπορίας προτείνουμε μια όμορφη εκδρομή στον Αλπικό Ερύμανθο. Με ύψος περίπου 2.300 μέτρων, το ιστορικό βουνό της Αχαΐας μας προσφέρει ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία στις Άλπεις. Αν φτάσετε στην κορυφή η θέα είναι συγκλονιστική και φτάνει μέχρι τον Πύργο και την Πάτρα.

Μέγα Σπήλαιο
Αυτό το υπέροχο μοναστήρι δεν θα πρέπει να σας ξεφύγει. Βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα προς Διακοπτό. Είναι κτισμένο μέσα στο Βράχο και η επίσκεψη του αξίζει.

Αγία Λαύρα
Ένα μοναστήρι κυκλικά κτισμένο στις πρόποδες του Χελμού το οποίο στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης λειτούργησε ως κρυφό σχολειό. Βρίσκεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τα Καλάβρυτα!

Λίμνη Τσιβλού
Σκηνές από Αλπικό τοπίο σε απόσταση 3ωρων από την Αθήνα, μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά από την Ακράτα! Η λίμνη είναι τεχνητή ενός στο βυθό της βρίσκονται τα ερείπια από το παλαιό χωριό της περιοχής!

Παναχαϊκό
Εάν είστε από την Πάτρα, μια μικρή ανάβαση στο Παναχαϊκό θα είναι ότι πρέπει για να απολαύσετε την υπέροχη θέα που εξαπλώνεται έως και το Αγρίνιο και το Αίγιο! Ένα όμορφο βουνό, ιδανικό για πεζοπορία και ποδηλασία μέσα στα έλατα και το καθαρό οξυγόνο!